Kurs i parterapi enligt IBCT och DBT – Göteborg  25-27/1 2023

 I januari 2023 kan Sally Marshall Cognitio AB och Alex Pimenta, Modkbt AB erbjuda en tredagarskurs i parterapi utifrån IBCT och DBT för femte gången i rad. Kursen hålls av leg psykoterapeut Sally Marshall och leg psykolog Alex Pimenta. Kursledarna har lång erfarenhet av att arbeta med par, både kliniskt samt som utbildare och handledare för parterapeuter. Kursen är en introduktionskurs som baseras på IBCT (Integrative Behaviour Couples Therapy), och DBT (Dialektisk beteendeterapi) för par. Den innefattar evidensbaserad metodik inom KBT för parterapi. Under kursen går vi igenom hur man kan lägga upp och bedriva behandling. Det ingår praktisk färdighetsträning utifrån problemsituationer, rollspel samt teoretisk genomgång. Vi kommer att fördjupa kunskaperna med hjälp av

upplevelsebaserade övningar. I kursen ingår även ett avsnitt i sexuell problematik och introduktion till behandlingsmetoder inom detta område. Ovanstående metodik passar de flesta par, oberoende av relationsform eller sexuell läggning.

Några kommentarer från föregående kurser:

  • ”Mycket bra utbildning och fin, ödmjuk, professionell hållning i er båda rakt igenom”
  • ”Tydligt, konkret, bra tempo, bra förebilder!”

  • ”Mycket bra och erfarna kursledare, bra sammansättning på övningar och pedagogiskt upplägg”

  • ”Skickliga föreläsare” 
  • ”Mycket trevlig kurs o duktiga lärare”

  • ”Mycket nöjd – direkt användbart i det dagliga arbetet!”
  • Är mkt nöjd med kursen och föreläsarna!

Målgrupp: Kursen vänder sig till yrkesverksamma som arbetar med par i sin yrkesutövning; psykologer, psykoterapeuter, familjerådgivare eller andra behandlare som vill arbeta evidensbaserat med strukturerade behandlingsmetoder.

Övriga förkunskapskrav: Fördelaktigt är att ha en grundläggande psykoterapiutbildning (KBT), det är dock inget krav. Vi rekommenderar att man innan kursstart har läst ”Par i beteendeterapi” av Liv Svirsky och Therese Anderbro (2017).

Plats: Meddelas senare

Tider: 25 – 27/1 – 2023. 9.00 – 16.00

Kursavgift: 8 500 kr exkl moms. I priset ingår kursmaterial, fika varje dag f.m och e.m.

Anmälan: För anmälan och mer info maila: sally@sallymarshall.se

Sista anmälningsdag: Fredag 1/12-2022.